10 de septiembre de 2012

Jean-Luc Nancy en Barcelona: III Jornadas Filosóficas: "L'ateisme en comú. La creativitat metafísica de les societats modernes"



Jean-Luc Nancy participará esta semana, más concretamente, los días 12 y 13 de septiembre, en Barcelona en las III Jornadas filosóficas: "L'ateisme en comú. La creativitat metafísica de les societats modernes" organizadas por el Instituto Francés de Barcelona y el centro Arts Santa Mónica.-  



L’ATEISME EN COMÚ
LA CREATIVITAT METAFÍSICA DE LES SOCIETATS MODERNES

Si entenem per metafísica qualsevol mena de pràctica que contempli la relació amb allò darrer, amb la qüestió del sentit de tot plegat, que situï una persona explícitament en relació amb la concepció del Tot, aleshores és perfectament plausible pensar que la pèrdua de vigor dels grans relats religiosos i dels seus rituals en les nostres societats no té perquè haver implicat la desaparició ni de la inquietud metafísica com a tal, ni de la invenció d’artefactes i dispositius per donar forma i canalitzar aquesta curiositat definitivament lligada a la condició humana.
L’objectiu d’aquestes terceres jornades filosòfiques consisteix a dibuixar una cartografia de les noves eines que les societats modernes han creat i estan creant per vehicular la seva experiència metafísica postreligiosa.

Com es conjuga la política amb l’ateisme? Quins són els veritables temples de la metafísica atea, és a dir, quina és la veritable arquitectura metafísica contemporània? I el naixement mateix de la idea de paisatge, no és un dels dispositius més importants on s’ha vehiculat aquesta experiència metafísica pròpiament moderna? Podem dir, per exemple, que l’interès per anar a la platja o fer esport és pensable sense la referència a aquesta dimensió metafísica? I el camp de la producció artística no ens ofereix dispositius amb els quals obrim la nostra vida metafísica pròpiament moderna?
Participen:  Jean-Luc Nancy,  Francesc Abad, Mar Arza, Franco Berardi “Bifo”, Llorenç Bonet, Josep Maria Garcia Fuentes, Carles Hac Mor, Santiago López-Petit, Lluís Mallart, Jordi Pigem , Esther Shalev-Gerz.
Coordinen: Felip Martí-Jufresa i Xavier Bassas Vila. 



entrada lliure | aforament limitat
Organitza:
Institut francès i Arts Santa Mònica - Departament de cultura de la Generalitat de Catalunya
Col·labora:
Màster "Comunicació i crítica d'art" (Universitat de Girona); Fundació Antoni Tàpies
Activitat amb servei de traducció simultània


Vid. más información en la web de Arts Santa Mònica.-
Vid. programa.-

Entradas relacionadas



1 comentario:

Anónimo dijo...

Hola! Estoy tratando de entrar en contacto con Jean-Luc Nancy. Estoy desarrollando un proyecto de arte y quisiera saber si Nancy estaría interesado en participar en este proyecto con un breve texto. ¿Me pueden ayudar en este sentido?
Un abrazo desde México
María Luisa Passarge